Hasta Yatış ve Taburculuk İşlemleri
04 Ocak 2019

HASTA YATIŞ ve TABURCU İŞLEMLERİ

Yatış İşlemleri

- Hastanın kimliği olmadan kayıt ve yatış işlemleri yapılamaz.
- Hastanın poliklinik girişi yapıldıktan sonra muayene olduğu birimden yatacağı bölüme yatış kararı verilir.
- Acil servise başvuran hastalarda icapçı /nöbetçi hekimler tarafından muayene sonrası yatış kararı verilebilir.
- Hasta, yatacağı serviste Hasta Kabul Birimine yatış işlemini yaptırır. Yatış kararı acil serviste verildiyse yatış işlemleri acil girişindeki hasta kayıt kabul biriminden yapılır.
- Servis hemşiresi hastanın ön değerlendirmesini yaparak servisi tanıtır.
- Hekim hastanın tedavisini düzenler hastanın tedavisi hemşire ve/veya sağlık görevlileri tarafından yapılır.
- SGK ‘ya tabi hastaların yatış işlemlerinde hiçbir ücret alınmadan hastanın kimliği ile hastanın yatış işlemleri tamamlanır.
- Kimsesiz hastaların herhangi bir birime yatışı durumunda Sosyal Hizmet Uzmanına ilgili birim sorumlusu tarafından haber verilir.
-Yatarak tedavi gördüğünüz süre içerisinde yanınızda bulundurmanız gereken malzemeler:
-Pijama, gecelik, terlik, diş macunu, tarak, iç çamaşırı, şampuan, varsa gözlük gibi kişisel eşyalarınızı getirmeniz gerekmektedir.

Taburculuk İşlemleri

- Hekimi tarafından taburcu olmasına karar verilen hastanın, Hasta Taburculuk Özeti (Epikriz) doldurulur. Hasta Taburculuk Özeti’nde hastanın kontrol tarihi, teşhisi, başvuru nedeni, önemli bulguları, yattığı süre içerisinde uygulanan tedavi ve tetkikler, taburculuk sonrası kullanacağı ilaçlar, diyeti, egzersizi ve hastane iletişim bilgileri yazılı olarak hastaya teslim edilir.
- Hasta dosyası eksiksiz olarak ilgili birimin veri kayıt işletmenine teslim edilir. Hastanın talep etmesi durumunda hastanede yapılan tüm işlemler ile ilgili çıktıları hastaya teslim edilir.
- Hastanın yatışı sırasında teslim alınan değerli/ değersiz eşyası varsa hastane güvenliği tarafından hastaya teslim edilir. Hasta Taburculuk Özeti( Epikriz) ‘nin fotokopisi çekilerek hastaya verilir.
- Ücretli, özel sigortalı hastalar çıkış işlemi sonrası hastane veznesine gerekli ödemeyi yaparak taburcu olabilir. SGK’lı hastalardan çıkış işlemleri sırasında hiçbir ücret talep edilmez.