T.C. Sağlık Bakanlığı - Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü
T.C. Sağlık Bakanlığı - Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Facebook Twitter Google Plus Linkedin

Hastanemizde ilk defa kapalı olarak Laparoskopik sağ hemikolektomi ameliyatı yapıldı

Güncelleme Tarihi: 16/07/2018

Genel Cerrahi Uzmanımız Op.Dr. Çağrı Akalın, hastanemizde ilk defa kapalı  olarak  (laparoskopik sağ hemikolektomi) ameliyatını başarılı bir şekilde gerceklestirmistir.
          Op. Dr. Çağrı Akalın, Kalın bağırsak kanseri için; Kalın bağırsak kanserleri, toplumda son dönemlerde sıklığı giderek artmakta olan hastalıklardan olup ameliyatları açık ve kapalı olarak yapılabilmektedir. Hastanemize şiddetli karın ağrısı, kabızlık şikayeti ile başvuran hastamıza yapılan fizik muayene ve görüntüleme yöntemleri ile kalın bağırsakta kitle teşhisi konuldu. Hastamızın kalın bağırsakta bulunan kitlesini alacak ve bağırsakları birleştirerecek şekilde kapalı olarak (laparoskopik sağ hemikolektomi) yapmış bulunmaktayım. Ameliyat sonrası herhangi bir sıkıntı olmayan hastamız şifa ile taburcu edilmistir.

laparoskopik (3).jpeg